Tietosuojaseloste


Tämä on Pakettihäiden käyttämä henkilötietolain (1999/523) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen tietosuojaseloste.

Laadittu 24.5.2018.

Rekisterinpitäjä

Festella  (eli Pakettihäät.fi)
y-tunnus: 2753754-5

Yhteydenotot

Jos teillä on kysyttävää henkilötietojenne käsittelystä, haluatte nähdä itseänne koskevat tallennetut tiedot tai poistaa tietonne järjestelmästämme, voitte ottaa yhteyttä sähköpostitse: asiakaspalvelu(a)pakettihaat.fi.

Rekisterin käyttötarkoitus

Rekisterin käyttötarkoitus on Pakettihäiden asiakasrekisterin ylläpitäminen sekä asiakkaiden tilausten arkistointi ja käsittely. Tietoja voidaan käyttää Pakettihäiden toiminnan kehittämiseen liittyen ja tilastollisiin tarkoituksiin. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa. Rekisterin tietoja voidaan käyttää Pakettihäiden omissa rekistereissä mainonnan kohdistamiseen luovuttamatta henkilötietoja ulkopuolisille tahoille.
Tässä tietosuojakäytännössä kerromme miten Pakettihäät kerää, käsittelee ja jakaa keräämiään tietoja. Tämä tietosuojakäytäntö koskee Pakettihäiden sivustoja, tuotteita ja palveluita, jotka keräävät tietoja tai joista on linkki tähän tietosuojakäytäntöön tai joilla tietosuojakäytäntö on näkyvissä. Tämä tietosuojakäytäntö ei koske kolmannen osapuolen palveluita tai sivustoja, jotka voivat olla linkitettyinä Pakettihäiden sivustoihin ja joilla voi olla niiden omia tietosuojakäytäntöjä. Pakettihäät ei vastaa tällaisten kolmansien osapuolien verkkosivustojen tai palveluiden tietosuojamenettelyistä tai -käytännöistä.
Keräämme verkkosivustoiltamme henkilötietoja ja muita tietoja. Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia tietoja, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön. Huolehdimme käyttäjän tietosuojan säilymisestä ja käsittelemme keräämiämme tietoja huolellisesti asianmukaisia tietosuoja- ja henkilötietolakeja noudattaen.
Jotta Festella pystyy tarjoamaan asiakkaille verkkopalveluita, sen on käsiteltävä asiakkaiden henkilötietoja.  Mikäli Asiakas ei halua luovuttaa verkkolomakkeilla pakollisiksi merkittyjä henkilötietojaan Pakettihäille, ei Pakettihäät kykene tarjoamaan palvelua asiakkaalle. Jos käyttäjä ei hyväksy tätä tietosuojakäytäntöä, hänen ei tule käyttää verkkosivustojamme tai palveluitamme eikä lähettää Pakettihäille henkilötietojaan tai muita tietoja.

Käyttäjän suostumus

Huomioittehan, että lähettämällä lomakkeita verkkosivuillamme ja/tai tilaamalla tuotteitamme, annatte suostumuksenne tietojenne tallennukseen. Toimitetun tilauksen osalta tiedon säilytysvelvoite määräytyy kirjanpitolain (1997/1336 § 10) mukaisesti.

Verkkosivustojemme ja palvelujemme käytöstä saatavat tiedot

Keräämme tietoja joko suoraan käyttäjältä tai automaattisesti seuraavassa kuvatulla tavalla.

Kerätyt henkilötiedot

Pakettihäät kerää ja käsittelee henkilötietojanne kun teette tilauksen tai tiedustelun verkkosivujemme kautta tai sähköpostitse tai osallistutte Pakettihäiden järjestämiin kilpailuihin. Käyttäjältä suoraan kerättäviä tietoja ovat esimerkiksi nimi, kieli, sähköpostiosoite, puhelinnumero, postiosoite sekä hyväksynnät ja palautteet, jotka käyttäjä antaa verkkosivustoissamme.

Käyttäjä voit tehdä useita henkilötietoihin liittyviä valintoja. Niitä ovat esimerkiksi seuraavat:
Käyttäjä voi olla antamatta tietojaan (tässä tapauksessa käyttäjä ei voi tehdä tilauksia sivustostamme).
Käyttäjä voi olla antamatta valinnaisia tietoja (kuten verkkolomakkeissa on ilmoitettu).
Käyttäjä voi perua antamansa hyväksynnän henkilötietojensa käytöstä edellä mainitusti.
Käyttäjä voi päivittää henkilötietonsa, jolloin poistamme vanhat tiedot.
Käyttäjä voi muuttaa selaimen asetuksia estääkseen evästeet, saadakseen ilmoituksen, kun eväste vastaanotetaan, tai poistaakseen evästeet käytöstä.

Keräämme tietoja vierailustanne myös evästeiden avulla. Lisätietoja evästeistä löydätte tämän tietosuojaselosteen lopusta.
Henkilötietoja käytetään asiakaspalvelun, liiketoiminnan ja verkkokaupan kehittämiseen; tilausten toimitukseen, käsittelyyn ja arkistointiin; kohdennetun sisällön ja markkinoinnin tarkoituksiin sekä analysointiin ja tilastointiin.

Kun tilaat tuotteitamme verkon kautta tai sähköpostitse sinusta tulee asiakkaamme ja me liitämme sinut automaattisesti kanta-asiakkaaksemme ja siksi sinut lisätään myös postituslistoillemme, jolloin tulet samaan mm. toiminnastamme sekä mahdollisista alennuksista ja tarjouksista uutiskirjeitä  sähköpostitse.

Verkkosivustojamme tai interaktiivisia tuotteitamme ja palveluitamme käytettäessä keräämme esimerkiksi seuraavia tietoja: käyttäjän selain, IP-osoite ja sijainti, palvelun käyttöaika, sivusto, jonka linkin kautta sivustoamme käytettiin, käyttäjän tarkastelemat sivut ja sisältö, käytetyt ominaisuudet ja linkit sekä evästeet ja muut yksilöivät tunnisteet. (Lisätietoja keräämistämme evästeistä on kohdassa Evästekäytäntö).

Tiedot ostoksista

Keräämme tietoja, jotka liittyvät käyttäjän tekemiin ostoksiin, tiedusteluihin sekä muuhun asiointiin kanssamme. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi tiedot tilatuista tuotteista, toimituksista, laskutusosoitteista sekä muista kaupankäyntiin liittyvistä asioista. Voimme pitää myös rekisteriä yhteydenotoista ja kirjeenvaihdosta asiakaspalvelumme kanssa sovellettavan lain sallimissa rajoiss

Henkilötietoja koskevat oikeudet

Festella haluaa varmistaa, että hallussamme olevat henkilötiedot ovat paikkansa pitävät, ja siksi pyydämme käyttäjää päivittämään tietonsa niiden muuttuessa. Tarvittaessa poistamme väärät tai tarpeettomat henkilötiedot.

Kuka voi käyttää henkilötietojanne

Festellan asiakastiedot ovat luottamuksellisia. Festellan työntekijöillä ja Festellan toimeksiannosta ja lukuun toimivien alihankkijoiden ja yhteistyökumppanien työntekijöillä on oikeus käyttää henkilötietoja eri käyttöoikeustasojen mukaisesti työtehtävän edellyttämällä tavalla. Esimerkiksi pitopalvelu ja kukkakauppa sekä tilitoimisto saavat heidän työnsä edellyttämät osat tilaustiedoistanne.

Henkilö- ja käyttäjätietojen suojaus

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti.
Festellan järjestelmissä joihin tieto on tallennettu, on eri käyttäjätasoja, joten käyttäjä saa työtehtävänsä edellyttämän ylläpito- tai selausoikeuden tietoihin. Kullakin määritellyllä käyttäjällä tai käyttäjäryhmällä on oma käyttäjätunnus ja salasana.

Evästeet

Eväste eli cookie on lyhyt tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin pyytää saada tallentamaan tietokoneelle (ml. mobiililaitteet) vierailijan tunnistamiseksi verkkosivustolla. Evästeiden avulla palveluntarjoaja voi kehittää palveluaan entistä asiakasystävällisemmäksi, analysoimaan sivustonsa käyttöä ja tarjota asiakkailleen kohdennettuja tuotesuosituksia, tarjouksia ja muita etuja.
Käyttäjä voi torjua evästeiden käytön käyttämänsä selaimen asetuksista tai poistamalla evästeet selaimestaan verkkopalvelun käytön lopetuksen jälkeen. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista saa selaimen valmistajan ohjeista. Verkkopalveluun sisältyvät toiminnot voivat kuitenkin edellyttää evästeiden hyväksymistä toimiakseen.

Evästeet Pakettihaat.fi sivustolla

Käytetyt evästeet voivat olla pitkä- tai lyhytkestoisia. Pitkäkestoiset evästeet pysyvät tallessa sille asetettuun aikarajaan asti. Pysyviä evästeitä käytetään mm. tallentamaan aikavälin, jonka aikana kävijää ei vaivata ‘uutiskirjeen tilaus’ -ponnahdusikkunalla.
Lyhytaikaiset (ns. istuntokohtaiset) evästeet tallentuvat vain verkkosivustolla vierailun ajaksi käyttäjän laitteelle. Lyhytaikaisilla evästeillä pidetään tallessa esimerkiksi osoitetiedot, jotta käyttäjä ei joudu tallentamaan yhteystietojaan uudestaan ne kerran syötettyään.
Lyhytaikainen eväste häviää heti, kun verkkoselain suljetaan.

Kolmansien osapuolien käyttö sekä tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Käytämme kävijätietojen analysointiin, markkinoinnin uudelleenkohdistamiseen ja bannerimainontaan sellaisten ulkopuolisten tahojen palveluja, jotka käyttävät sivustoillamme evästeitä. Tällaisia palveluntarjoajia ovat seuraavat tahot:

Google Analytics: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
Facebook: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA
Instagram: Instagram HQ, 200 Jefferson Dr, Menlo Park, CA 94025, USA
Pinterest: Pinterest Inc. 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103-4904, USA
Tawk: Priologic Software Inc. #507 – 3960 Quadra St.Victoria, BC, Canada V8X 4A3
Twitter: Twitter Inc. 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA
Youtube: Youtube LLC, 901 Cherry Avenue, Second Floor, San Bruno, CA 94066, USA

Käyttäessänne www.pakettihaat.fi sivustoa annatte suostumuksenne, että voimme käyttää evästeitä edellä mainituin tavoin.

Tietosuojakäytännön muutokset

Festella pidättää oikeuden muuttaa ja muokata tätä tietosuojakäytäntöä ajoittain. Kun julkaisemme tämän tietosuojakäytännön muutoksia, tietosuojakäytännön yläosassa näkyvä voimaantulopäivä muuttuu päivämääräksi, jona muutokset astuvat voimaan. Jos muutokset ovat perustavanlaatuisia ja vaikuttavat käyttäjään epäsuotuisasti Festella ilmoittaa muutoksista näkyvästi tämän tietosuojakäytännön alussa sekä verkkosivustojemme kotisivulla.